Szedres község
ivóvízminőség-javító és szennyvíztisztító
beruházásai


A projektek az Európai Únió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.


Projektazonosító: KEOP-7.1.0/11-2011-0036
"Szedres-Medina közös szennyvíztisztítójának a fejlesztése"

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2015.09.25
SZEDRES-MEDINA KÖZÖS SZENNYVÍZTISZTÍTÓJÁNAK FEJLESZTÉSE


Többéves előkészítés után sikeresen befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósuló KEOP-1.2.0/09-11-2013-0023 azonosító számú „Szedres-Medina közös szennyvíztisztítójának fejlesztése” című projekt. Szeptember 25-én 11:00-kor az ünnepélyes zárórendezvénnyel a község immáron második nagyberuházására kerül pont.

Szedres és Medina községek lakói számára az elmúlt évek minden bizonnyal a vízről szóltak. 2014. év május 15-én Medinán, 2015. május 8-án Szedresben adták át a korszerűsített vízművet. A beruházások során nem csupán technológiai korszerűsítés történt, hanem a hálózat egy részét is felújították, így a kiváló minőségű víz sok helyen már új vezetéken érhet a fogyasztókhoz. 2014-ben Európai Unió támogatásával többéves előkészítés után mérföldkőhöz érkezett Szedres és Medina közös szennyvíztisztítójának fejlesztése is. Októberben, az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött a beruházás kivitelezési szakasza.
A Társulás még 2010-ben nyújtotta be első fordulós pályázati anyagát, amelyben a beruházás előkészítésére 6.111.500 forint összegben nyert forrást a Környezet és Energia Operatív Programban. A második fordulós pályázati dokumentáció elkészítésével befejeződött a tervezői munka, kezdődhet a beruházás kivitelezési szakasza. A fejlesztés célja az volt, hogy a tisztítótelep tisztított szennyvize a megengedett határérték alatt legyen bevezethető a befogadóba és, hogy a telep tisztítási teljesítménye javuljon.
A projekt összköltsége 331.109.200 forint, kivitelezője a Techno-Gáz Kft. volt. A beruházás a Magyar Állam és az Európai Unió Kohéziós Alapjának társfinanszírozásával valósult meg, az elnyert támogatás összege 308.122.219 forint. 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2014.09.08
SZEDRES-MEDINA KÖZÖS SZENNYVÍZTISZTÍTÓJÁNAK FEJLESZTÉSE


Az Európai Unió támogatásával többéves előkészítés után mérföldkőhöz érkezett Szedres és Medina közös szennyvíztisztítójának fejlesztése: október 3-án 10 órakor az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődik a beruházás kivitelezési szakasza.

Az önkormányzat még 2010-ben nyújtotta be első fordulós pályázati anyagát, amelyben a beruházás előkészítésére 6.111.500 forint összegben nyert forrást a Környezet és Energia Operatív Programban. A második fordulós pályázati dokumentáció elkészítésével befejeződött a tervezői munka, kezdődhet a beruházás kivitelezési szakasza. A fejlesztés célja, hogy a tisztítótelep tisztított szennyvize határérték alatt legyen bevezethető a befogadóba és, hogy a telep fajlagos tisztítási teljesítménye javuljon. A projektösszköltsége 331.109.200 forint, kivitelezője a Techno-Gáz Kft. A beruházás a Magyar Állam és az Európai Unió Kohéziós Alapjának társfinanszírozásával valósul meg, az elnyert támogatás összege 308.122.219 forint.
A pályázatnak köszönhetően a települések szennyvízkezelő rendszere korszerű és terhelhetőség szempontjából hatékony működésű lesz, hosszútávon megalapozva az itt élőknek az egészséges élethez és a környezethez való jogát, tovább növelve a település lakossági és gazdasági vonzóképességét.
Projektazonosító: KEOP-1.3.0/09-11-2013-0053
"Szedres Község ivóvízminőség-javító beruházása"


 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2015.05.08.
BEFEJEZŐDÖTT SZEDRES IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁSA


Többéves előkészítés után sikeresen befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósuló KEOP-KEOP-1.3.0/09-11-2013-0053 azonosító számú „Szedres Község ivóvízminőség-javító beruházása” című projekt. Május 8-án 11:00-kor az ünnepélyes zárórendezvénnyel a község egyik nagyberuházására kerül pont.

A beruházásra az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 148.953.600 forint, a kivitelező a tolnai Hegedűs és Schmidt Kft. A projekt megvalósítása az Európai Unió támogatásával, aKohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Az ivóvíz minőségének javítása kötelező feladat, a kútvizek károsanyag-tartalmának határértékét a 201/2001-es kormányrendelet írja elő. A projekt keretében Szedres községben egy önálló víztisztítómű kialakítása történik, ami a biológiai ammónium, vas és mangán eltávolítását végzi. A technológia a kutak egyesített vizét fogadja, a tisztított ivóvizet pedig a térszinti tárolómedence felé bocsátja ki. A komplex vízkezelő rendszer teljesen automatikus üzemű, folyamatirányító számítógép által vezérelt berendezés.
A beruházás során nem csupán technológiai korszerűsítés történik, a projekt költségének 20 százaléka hálózat-felújításra költhető, így a kiváló minőségű víz sok helyen már új vezetéken érhet célba. A kivitelezésbefejezése után sikeres féléves próbaüzemen is túl vannak a kivitelezők, így május 8-án átadják az üzemeltetőnek a korszerűsített vízművet.
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2014.04.25
SZEDRES IVÓVÍZMINŐSÉG-JAVÍTÁSA


Az Európai Unió támogatásával többéves előkészítés után mérföldkőhöz ér-kezett Szedres ivóvízminőség-javítása: április 25-én 10 órakor az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődik a beruházás kivitelezési szakasza.

Az ivóvíz minőségének javítása kötelező feladat, a kútvizek károsanyag-tartalmának határértékét a 201/2001-es kormányrendelet írja elő. A projekt keretében Szedres községben egy önálló víztisztítómű kialakítása történik, ami a biológiai ammónium, vas és mangán eltávolítását végzi. A technológia a kutak egyesített vizét fogadja, a tisztított ivóvizet pedig a térszinti tárolómedence felé bocsátja ki. A komplex vízkezelő rendszer teljesen automatikus üzemű, folyamatirányító számítógép által vezérelt berendezés.
A beruházás során nem csupán technológiai korszerűsítés történik, a projekt költségének 20 százaléka hálózat-felújításra költhető, így a kiváló minőségű víz sok helyen már új vezetéken érhet célba. A kivitelezés befejezésének határideje 2015. március 31., de addig a féléves próbaüzemet is le kell bonyolítani. A beruházásra az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 148.953.600 forint, a kivitelező a tolnai Hegedűs és Schmidt Kft. A projekt megvalósítása az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.